Waarom kies je als ondernemer voor een boekhoudingprogramma? 

Ik kan geen ondernemer bedenken die die staat te springen om aan de boekhouding te gaan zitten. Toch is het wel van groot belang om je administratie op orde te hebben. Een beetje kennis van boekhouden moet je dan toch wel hebben. Waarom dan niet gebruik maken van een boekhoudingprogramma?

Een nuttige investering

Als ondernemer wil je natuurlijk altijd zoveel mogelijk marge overhouden, zodat je er zelf ook nog wat aan kan verdienen. Dat kan alleen als je weet hoe de financiële staat van je bedrijf is. Om je daarbij te helpen en je flink wat tijd en werk te besparen is het een nuttige investering om een boekhoudingprogramma aan te schaffen. 

Met een boekhoudingprogramma zorg je er niet alleen voor dat de verplichte administratie bijgehouden wordt, het kan je juist met nog veel meer dingen helpen. Met een boekhoudingprogramma heb je altijd zicht op de financiële staat van je bedrijf. Verder zitten er nog een aantal voordelen aan vast.

De voordelen van een boekhoudingprogramma

Er zijn verschillende boekhoudingprogramma’s die allemaal verschillende functies hebben. Functies die veel tijd en werk kosten om die in een Excel bestand te bouwen. De voordelen van een boekhoudingprogramma hebben we voor je op een rij gezet:

  • Door de automatische berekeningen is de administratie makkelijker
  • Je hebt snel inzicht en hebt altijd overzicht over de cijfers van je bedrijf
  • Met een boekhoudingprogramma is de administratie veel sneller gedaan
  • De nieuwe regels van de belastingdienst worden direct in het programma verwerkt
  • Met behulp van een boekhoudingprogramma kan je sneller je belastingaangiftes invullen
  • Je administratie is overal en altijd toegankelijk

Is een boekhoudingprogramma gratis?

Wanneer je er voor kiest gebruik te gaan maken van een boekhoudingprogramma meld je je aan voor een abonnement. Voor dit abonnement betaal je maandelijks een abonnementsvergoeding. Een pakket kan je helemaal samenstellen naar je eigen wensen, op wat basisfunctionaliteiten na uiteraard. 

Als je een zzp’er bent heb je minder functies nodig dan wanneer je een bedrijf hebt waar je ook personeel bij in dienst hebt. Voor een pakket betaal je gemiddeld tussen de €15 en €50 per maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *