Dit moet je weten over het BIG-register!

Als je wil werken in de zorg dien je voor de meeste beroepen in het bezit te zijn van een BIG-registratie. Het BIG-register is een overzicht van alle zorgspecialisten die toegankelijk is voor iedereen. Hierin kan iedereen alle zorgspecialisten opzoeken en op deze manier achterhalen of de zorgspecialist is aangesloten bij het BIG-register. Maar hoe kom je in aanmerking voor een BIG-registratie? En hoelang is het geldig? Lees nu verder en ontdek alles over het BIG-register!

Wat is het BIG-register precies?

Het BIG-register is een overzicht van zorgspecialisten in Nederland die over een BIG-registratie beschikken. BIG is de afkorting van beroepen in de individuele gezondheidszorg, een wet die in het leven is geroepen om de kwaliteit van de zorg te controleren. Dit is vooral voor de ‘consument’ bedoelt, aangezien iedere zorgverlener die is aangesloten bij het BIG-register voldoet aan de eisen.

Hoelang is een BIG-registratie geldig?

Een BIG-registratie is niet voor altijd geldig en dient iedere vijf jaar opnieuw te worden behaald. Hiervoor is een BIG-herregistratie nodig. Hiervoor zijn cursussen af te nemen waar je eerst één of meerdere dagen cursus hebt om de stof goed te kunnen opnemen, waarna je het examen op dezelfde plek kan maken. Om in aanmerking te komen voor een BIG-herregistratie dien je de afgelopen vijf jaar minimaal 2080 uur te hebben gewerkt in een relevant beroep in de zorg.

Waar haal je je BIG-(her)registratie?

Er zijn dus diverse instanties waar je je BIG-(her)registratie kunt behalen, zoals Leerzorg.com. Hier krijg je trainingen, waarmee je wordt voorbereid op het maken van het examen. Zo heb je alle kennis top of mind en kun je vol zekerheid het examen beginnen. De deelnemers van de trainingen van Leerzorg hebben een hoog slagingspercentage, juist door dit concept. Dus ben jij een zorgmedewerker die zijn of haar BIG-herregistratie wil behalen? Kies dan voor een training!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *