Overstappen van zorgverzekeraar in 2022? Houd hier rekening mee!

2022 is in zicht en dat betekent dat je weer kunt wisselen van zorgverzekeraar. De aanbieders brengen de voorlopige polissen uit en op alle communicatiekanalen word je platgegooid met advertenties. Er wordt altijd geroepen dat je geld kunt besparen wanneer je overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Maar is dit voor jou ook het geval? Alles over het overstappen van zorgverzekeraar en het kiezen van de goedkoopste zorgverzekering 2022 lees je hier!

Het Nederlandse zorgstelsel

In Nederland is iedereen verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Hiermee ben je verzekerd voor de meeste primaire zorg. Hierbij kun je denken aan de huisarts, het ziekenhuis, de apotheek en de psychiater. Er is vanuit de overheid een zorgverzekeringswet opgesteld waarin precies staat wat er in het basis zorgverzekering pakket zit en waar de verzekeraars zich aan moeten houden. 

Welke zorgbehoefte heb jij?

Het kiezen van de juiste zorgdekking is een juiste balans vinden tussen premie en dekking. Als je van jezelf weet dat je waarschijnlijk een hoge zorgbehoefte hebt voor de komende tijd, dan is het verstandig om je dekking voor de zorgbehoefte in kwestie te verhogen. Hierdoor betaal je wel meer premie, maar hoef je de meeste kosten voor de zorg niet te betalen.

Nieuwe zorgverzekeraar kiezen

Je hoeft niet ieder jaar een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen, maar je hebt wel de mogelijkheid. Je kun in ieder geval altijd even je huidige zorgverzekering vergelijken. Het kan namelijk maar zo dat een andere verzekeraar een voordeligere premie biedt tegen dezelfde dekking. Je kunt hiervoor online diverse vergelijkingstools gebruiken. Kijk dus altijd naar de verwachte zorgbehoefte en de bijbehorende premie. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken of je zelf mag kiezen waar je de zorg ontvangt. Sommige aanbieders hebben namelijk afspraken met een aantal zorgverleners, waardoor zij de plek waar je de zorg ontvangt bepalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *