De bescherming van jouw merknaam

Een merknaam vastleggen is voor iedereen belangrijk. Door het registreren van een merknaam bescherm je jouw eigen merknaam. Dit is voor ieder bedrijf of organisatie van groot belang. Het maakt niet uit of het om een heel erg groot bedrijf gaat wat wereldwijd bekend is of om een kleine onderneming. Voor beide is het registreren van een merknaam erg belangrijk. Wanneer er geen registratie van jouw merknaam is loop je het risico dat je een schadevergoeding aan een merkhouder moet betalen. Deze merkhouder is dan al eigenaar van een bepaalde merknaam. Dit laat wel zien dat een registratie niet iets is waar zomaar overheen gestapt kan worden. 

 

Jezelf onderscheiden door een merknaam

Door het registreren van een merknaam ben jij bezig met het onderscheiden van jouw producten en diensten. De consument kan op een eenvoudige manier merken vergelijken en kiezen. Daarnaast helpt het tegen namaak en concurrentie. Als toetje mag je na de registratie van een merknaam ook het ®-teken gebruiken. Het registreren van een merknaam klinkt dus erg interessant. Alleen is het natuurlijk niet binnen één minuut gedaan. Er zijn een aantal dingen waarop gelet moet worden, voordat een merknaam geregistreerd kan worden. Deponeerjemerk.nl is een site waar je een merknaam kunt registreren, maar waar ook duidelijk gemaakt wordt wat er allemaal gedaan moet worden voordat er een registratie plaats kan vinden. 

 

Wat moet je aan denken?

Nu duidelijk is waarom het registreren van een merknaam belangrijk is komen er vragen naar boven hoe een registratie dan plaats kan vinden. Er zijn vele verschillende instanties die voor verschillende prijzen een merknaam kunnen registreren. Daarvoor is het van belang dat jij met of zonder hun hulp alvast een aantal dingen afgaat. Bekijk of een naam al in gebruik is en of jouw dienst of product wel een merk kan worden. Dit waren maar een paar dingen waar je aan moet denken tijdens het proces. Gelukkig is door goed onderzoek een merknaam registreerbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *