Waarom zou ik mijn merknaam moeten registreren?

Je hebt net een bedrijf gelanceerd of wilt dat binnenkort gaan doen. Je bent aangekomen bij het kiezen van een merknaam en komt online tegen dat je jouw merknaam moet laten registreren. Je vraagt jezelf af waarom je jouw merknaam moet vastleggen. In deze tekst wordt deze vraag beantwoord. Een merknaam vastleggen heeft namelijk veel voordelen. Allereerst zorgt het ervoor dat jouw merknaam via het intellectuele eigendom is beschermd. Dit valt onder het privaatrecht geeft bescherming aan de werken van producenten, auteurs, dienstverleners, ontwikkelaars en uitvinders. Daarbij houdt het concurrenten buiten de deur en zo geef je de omzet een bescherming van goede mate. Andere bedrijven kunnen niet meer op jouw merknaam adverteren. 

 

De kosten van het vastleggen 

De kosten van het vastleggen van jouw merknaam verschillen. Dit hangt er van af welke keuze jij maakt. Het ligt er aan van waar je geregistreerd wordt. Je kunt je namelijk registreren in de Benelux, maar ook in de EU en internationaal. De eerste optie is het goedkoopst en de andere kosten meer. Voordat je hierover beslist is het goed om alle opties goed te bekijken en in overweging te nemen. Dit kan je doen op de plek waar jij je wilt registreren. Registratie kan bij https://www.jumptrademarks.com/. Hier kun je de kosten van de opties bekijken en verdere informatie. 

 

Inschrijving bij het merkenregister

Het registreren van jouw merknaam kan door het inschrijven bij het merkenregister. De bijbehorende registratieprocedure bevat zes stappen. Als eerst wordt is er onderzoek naar oudere registraties. Vervolgens de classificatie en de indiening van de merknaam. Daarna volgt er een beoordeling met formele vereisten op absolute gronden. Dit wordt vervolgd met een wettelijke bezwaartermijn. Als dit allemaal is voltooid kom je op het punt waar je jouw merk kunt inschrijven in het merkenregister.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *