Ik wil doorwerken na pensioen

Ben jij iemand die graag wil doorwerken na pensioen maar weet je niet waar je in hemelsnaam moet beginnen met zoeken, uitkiezen en solliciteren? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Hieronder worden namelijk verschillende voorbeelden gegeven die jou als 65+er kunnen helpen met het krijgen van een nieuwe baan na je pensioen. Het is namelijk logisch dat je als oudere juist wat actiefs en nuttigs wilt doen na je pensioen in plaats van elke dag puzzels maken, Nederland in Beweging te volgen en uit het raam te staren. Maar waar moet je dus beginnen? Wat zijn de stappen die je moet zetten op een baan te krijgen?

Stappenplan solliciteren toegelicht

Je zult je eerst moeten oriënteren. Je kunt op internet zoeken naar verschillende opties die jou kunnen leiden naar een nieuwe baan. Daarnaast is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt hoeveel uren je wilt werken of je zwaar of juist licht arbeid wilt verrichten en welke kant of welke sector je wilt contacteren. Wanneer je dit duidelijk hebt, is het een kwestie van zoeken naar vacatures. Dit kun je op normale vacaturesites doen maar je zult als 65+er meer kans hebben bij bijvoorbeeld uitzendbureaus zoals actief65+. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in sollicitaties in combinatie met de leeftijdsgroep van 65+. 

Nog meer stappen

Toch is het ook belangrijk om een eigen curriculum vitae op te stellen. Bedrijven vinden het namelijk belangrijk om te weten wat jij vroeger allemaal hebt gedaan in deze maatschappij. Je kunt er ook voor kiezen om er een persoonlijke brief bij te sturen die je als een betoog kan opbouwen. Hierna zal je waarschijnlijk langzaamaan te horen krijgen welke bedrijven interesse hebben en welke juist totaal niet. Bovendien zul je uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat je je hier goed op voorbereidt. Bedenk desnoods wat antwoorden die je kunt geven op makkelijke en voorspelbare vragen die ze waarschijnlijk zullen gaan vragen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *