Merknaam vastleggen en de publicatie hiervan

Ben jij al begonnen aan je merknaam vastleggen? Dan zou ik als ik jou was spoedig hier mee beginnen. want het deponeren bij de officiële instantie kan nog even duren. Het kost namelijk wat tijd om jouw merk te publiceren. Zorg er dus voor dat je tijdig begint aan het registreren van jouw merknaam, want je wilt niet in de problemen komen als je werkt met strakke deadlines.

Je merknaam vastleggen: hoe moet dit?

Voorafgaand aan het merknaam vastleggen proces is het verstandig om een kijkje te nemen op https://www.intellectueeleigendom.be/. Dit is namelijk een website die haarfijn aan je uitlegt hoe het precies werkt met het vastleggen van je merknaam en wat voor stappen je precies moet ondernemen voor de allergrootste kans op succes. Dit is natuurlijk iets wat iedereen wilt wanneer ze hun merknaam vastleggen!

Het publiceren van je merknaam

Het duurt dus even voordat je merknaam is gepubliceerd. Wanneer je alleen je merknaam wilt vastleggen voor de Benelux, dan kun je uitgaan van een 2 maanden durende fase. Leg je je merknaam vast voor de Europese Unie? Denk dan aan een publicatie fase van rond de 3 maanden. Deze periodes zijn er namelijk niet zomaar. Tijdens deze periodes kunnen andere en eerdere merkhouders die bezwaar hebben tegen de registratie van jouw merk oppositie, ofwel bezwaar, indienen. Hierbij kun je denken aan merkhouders die een merknaam hebben die lijkt op die van jou, waardoor ze bang zijn dat consumenten mogelijk verwarring krijgen.

Het inhuren van een merkenbureau voor vooronderzoek

Door vooraf onderzoek te krijgen door een merkenbureau kun je deze opposities voorkomen. Ze kunnen het natuurlijk niet helemaal uitsluiten, maar ze kunnen wel voor je op zoek gaan naar merknamen die mogelijk met de jouwe kunnen corresponderen. Hierbij kijken ze ook naar niet-identieke merknamen. Het kan natuurlijk zijn dat mensen vergezochte bezwaren indienen; dit is iets wat niet voorkomen kan worden. Maar je kunt wel altijd zo veel mogelijk uit de weg halen door goed vooronderzoek te doen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *