Het is merkwaardig om geen merknaam te registreren

Een merknaam vastleggen is een belangrijke stap in het proces van een bedrijf opzetten. Een sterke merknaam schud je vaak niet zomaar uit je mouw. Mocht je de perfecte naam hebben waarmee mensen jouw product of dienst kunnen gaan identificeren en wil je deze beschermen, dan kun je dit het beste doen door hem te laten vastleggen in een register voor merknamen. Zo weet je zeker dat niet iemand anders gebruik gaat maken van jouw naamsbekendheid of creativiteit. Zeker wanneer je merknaam al even bestaat en enige bekendheid geniet zijn er vandalen die niet vanaf niks willen opstarten en jouw merk jatten. 

 

Een merk registreren is niet lastig 

Een merk registreren is niet bijzonder ingewikkeld of duur. Dat het ingewikkeld omdat je met allemaal officiële organen te maken hebt is een misvatting. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de registers van de kamer van koophandel kun je een merknaam registreren via een website thuis. Daarnaast zijn de kosten lager dan je zou verwachten. De hoge kosten om bijvoorbeeld een patent te kopen op een product of technologie gaan niet op voor merken. Je hoeft het niet na te laten omdat het veel gedoe is en het is naïef om te denken dat niemand je merk gaat proberen te stelen. 

 

Een goed beschermd merk 

Jouw merk opgenomen in een lijst met vastgelegde namen is fijn omdat iedereen die jouw merk hier kan vinden weet dat ze hier vanaf moeten blijven. Mocht een nieuwe fascistische partij een naam zoeken en toevallig op dezelfde naam komen als jouw merknaam, dan kunnen ze in het register zien dat ze weer door kunnen zoeken en wordt jouw merk niet met iets heel anders in verband gebracht uit het niks. 

Je merknaam registreren brengt soms ook met zich mee dat je bij dezelfde partij onderzoek kunt laten doen over de mogelijkheden van je merk, zo kun je er ook meteen meer uit halen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *