Hoe kan ik mijn merk registreren?

Wil jij graag je merk registreren? En vraag jij je af hoe dat kan en waar je op moet letten? Lees dan snel verder. Zo zijn er bepaalde eisen waar jij aan moet voldoen. De naam moet origineel zijn en mag nog niet geregistreerd staan. Wil jij namelijk dezelfde merknaam registreren als een ander? Dan kan de ander juridische stappen tegen jou ondernemen. Ook kan het zijn dat een merknaam wordt afgekeurd, omdat deze te beschrijvend is, waardoor het anderen kan belemmeren met het maken van een keus voor hun merknaam. Controleer daarom vooraf of de door jou gekozen naam al geregistreerd staat.

 

Waar registreer ik mijn merk?

Je kunt op diverse sites zoals bijvoorbeeld Merknaamregistreren.be je merk registreren. Deze en soortgelijke websites kunnen je helpen met het registreren van jouw merk. Zo kun je een hoop geld en problemen besparen. De professionals kunnen jou adviseren en tijdig waarschuwen of helpen als ze erachter komen dat jouw gewenste naam al geregistreerd staat. Jij betaald niet onnodige registratie kosten voor een afwijzing en jij voorkomt een boete, omdat jij niet de naam van een ander gebruikt. Alhoewel de registratie even kan duren, ben je wel altijd met terugwerkende kracht beschermd. 

 

Wees de concurrenten voor 

Als jij je merk registreert geef jij eigenlijk indirect aan dat jij trots bent op je merk en dat het merk van alleen jou is. Concurrenten kunnen zo niet dezelfde naam gebruiken en weten ook dat jij actie zal ondernemen mochten zij het wel doen. Ook bescherm jij je producten tegen namaak, omdat jij als enigste de officiële naam mag voeren. Daarbij bescherm je ook nog eens jezelf, omdat jij niet de merknaam van een ander per ongeluk gebruikt. Hiermee voorkom je dat je inbreuk maakt op het merk van een ander en de daarbij komende schadevergoeding. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *