Heb jij last van slecht internet?

Wij leven in een tijd waarin vrijwel alles digitaal gaat. Dit wordt ook wel digitalisering genoemd waarbij dit met de dag zal toenemen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar het feit dat er steeds meer fysieke winkels verdwijnen en er webshops voor in de plaats komen. Dit komt omdat een webshop simpelweg erg veel voordelen met zich meebrengt in tegenstelling tot een fysiek pand. Dit is dan ook maar één voorbeeld van digitalisering doet. Doordat digitalisering toeneemt en vrijwel alles digitaal gaat, is het erg belangrijk om over een goede internetverbinding te beschikken. In deze tekst lees je hoe je voor een sterke verbinding kunt zorgen waardoor jij zonder vertraging kunt internetten. 

Waarom is een goede internetverbinding zo belangrijk? 

De wereld gaat dus over op digitalisering waarbij dit zich met de dag verder ontwikkeld. Maar waarom is een goede internetverbinding dan zo belangrijk? Echter scheelt dit natuurlijk per persoon, de een hecht hier minder waarde aan als de ander. Maar wel kun je vaststellen dat er steeds vaker vanuit huis wordt gewerkt, denk hierbij aan meetings, vergaderingen of andere werkzaamheden waarbij het belangrijk is om te beschikken over een sterke internetverbinding. Ook wil je natuurlijk zonder vertraging Netflix kunnen kijken of is lekker een avondje gamen. 

Glasvezel?

Je zult je dan wellicht wel afvragen wat voor internetverbinding nou goed is en welke goed bij jou zult passen. Je hebt dan ongeacht ook wel is gehoord van een verbinding via glasvezel. Glasvezel is een vezel van glas die even dun is als een haar. Hierdoor kan deze snelheden behalen die even snel zijn als het licht. Zo zul je dus bijna altijd zonder vertraging gebruik kunnen maken van het internet. Echter is glasvezel momenteel nog niet overal beschikbaar, dit kun je testen door een postcodecheck te doen op Solcon. Wanneer glasvezel nog niet beschikbaar is in het gebied waarin jij woont, kun je kijken of je glasvezel buitengebied kunt aanvragen. Hierbij wordt er gekeken door de desbetreffende provider of het mogelijk is om glasvezel aan te leggen zodat ook jij gebruik kunt maken van deze snelle verbinding. 

Hoe betrouwbaar is glasvezel dan?

Een internetverbinding wordt door elk persoon anders ervaren. Dit kan ook afhangen aan het gebied waarin je woont. Soms heb je in een bepaald gebied gewoon net een minder sterk signaal. Natuurlijk kan de provider hier ook een grote rol bij spelen. Echter wordt glasvezel door de meeste als erg betrouwbaar ervaren. Weinig mensen ervaren storingen of vertragingen waardoor het grootste gedeelte erg tevreden is over glasvezel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *