Handige tips om te ontsnappen uit de escape room Amersfoort

De escape room Amersfoort is een hartstikke leuk spel waarbij je samen met je teamgenoten wordt opgesloten in een kamer. Met het oplossen van puzzels en het voltooien van uitdagingen, moet je de kamer binnen 60 minuten zien te verlaten. Als dat je lukt, heb je gewonnen. Wanneer je het tegen andere teams opneemt is de snelheid een factor. Want het team dat het snelst uit de kamer ontsnapt wint. Om er zeker van te zijn dat je wint, kun je jezelf goed voorbereiden. In onze blog geven we dan ook handige tips en trucs over hoe je het spel het beste kunt spelen.

Op tijd beginnen aan de escape room Amersfoort

Wees jezelf ervan bewust dat een escape room wat stress oplevert. Of liever gezegd adrenaline. Om extra stress te voorkomen is het belangrijk dat je op tijd op locatie bent. Zo begin je ontspannen aan het avontuur en je mist ook niets van de introductie van een gastheer of gastvrouw. Het is ook belangrijk om voor aanvang niet teveel te eten, maar wel goed te drinken. Het liefste geen alcohol, omdat je fris en scherp moet zijn om het spel te kunnen spelen. En maak ook voor aanvang nog even een sanitaire stop om te voorkomen dat je tijdens het spel nodig naar het toilet moet.

Geef de gastheer of gastvrouw aandacht

De gastheer of gastvrouw van de escape room Amersfoort is er niet voor niets. Ze zijn er om jou en je team een leuke avond te bezorgen en voor aanvang vertellen ze een verhaal en geven ze meer informatie over het spel dat je gaat spelen. Het is wel zo netjes om hier aandacht aan te schenken, maar het kan ook cruciaal zijn om het spel tot een goed einde te brengen. Met de tips en trucs die je krijgt kun je het spel wellicht sneller oplossen dan je concurrenten. Uiteraard moet je lol trappen, maar benader het spel wel serieus.

Deel de kamer van de escape room Amersfoort in secties

Om een escape room Amersfoort goed te kunnen spelen moet je samenwerken met je teamleden en het is belangrijk dat je bij aanvang een plan van aanpak maakt. Het heeft weinig zin om allemaal tegelijk met dezelfde puzzel of uitdaging bezig te zijn. Je kunt het beste het team splitsen en de escape room verdelen in secties. Zo heeft iedereen zijn eigen werkgebied en kun je alles dat nodig is bestuderen en tot je nemen. Het is belangrijk om te communiceren over wat je ziet en vindt, want bepaalde voorwerpen kan bijvoorbeeld een teamgenoot in een andere sectie weer helpen om een puzzel op te lossen.

Vraag om tips om uit de escape room Amersfoort te ontsnappen

De functie van een gastheer, gastvrouw of spelmeester is niet alleen het verhaal voor aanvang vertellen en de spelers begeleiden, maar je kunt ook om tips en hints vragen als je niet uit de escape room komt. Het spel moet leuk blijven en op het moment dat de frustratie toeslaat kun je dus gebruik maken van deze hulplijn. Zodat je toch binnen de gestelde tijd uit de escape room Amersfoort kunt ontsnappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *