Wat mag je verwachten bij salarisadministratie uitbesteden?

We willen allemaal wel eens wat. Meer tijd, meer energie, meer geld en ga zo maar door. Allemaal leuk en aardig, maar meestal ondernemen mensen geen actie op basis van die gevoelens. Wij willen daar verandering in brengen. We willen jou helpen met het inschakelen van hulp om meer tijd, energie en geld voor handen te hebben. Dit kun je onder andere realiseren met je salarisadministratie uitbesteden. Dit is, van alle dingen die je kunt uitbesteden, een van de beste dingen die je kunt doen. We raden je aan om deze blog te lezen zodat jij er achter kunt komen wat je mag verwachten bij het uitbesteden van je salarisadministratie. Je leest hier over wat een salarisadministratiekantoor zoal voor je kan betekenen. 

Uit handen nemen van je salarisadministratie

Dit is natuurlijk het meest logische wat een salarisadministratiekantoor voor je kan doen, daarom beginnen we er ook mee. Het salarisadministratiekantoor verzamelt alle gegevens van werknemers, inclusief urenstaten, loonbeslagen, onkostenvergoedingen en andere relevante informatie. Met deze gegevens wordt vervolgens de salarisverwerking uitgevoerd, wat inhoudt dat er loonstroken worden opgesteld en het netto- en brutoloon wordt berekend. Ook zorgt het kantoor ervoor dat alle loonbelastingen, premies en andere inhoudingen correct worden berekend en afgedragen. De belastingaangifte wordt ook door een kantoor gedaan. Lekker makkelijk, want ze hebben toch alle gegevens al.

Inzicht in je kosten; salarisadministratie uitbesteden

Als we het hebben over je salarisadministratie uitbesteden, dan denken mensen vaak niet meteen aan inzicht in hun kosten. Toch is dit wel een van de dingen die meekomt met het  salarisadministratie uitbesteden. Externe salarisadministratiekantoren bieden vaak uitgebreide rapportage- en analysefuncties om het bedrijf dat hen inhuurt te helpen de salariskosten beter te begrijpen en te beheren. Het bedrijf kan rapporten ontvangen over de loonkosten, belastingafdrachten, vakantie- en ziektedagen en meer. Dit kan het bedrijf helpen bij de bedrijfsvoering. Ze zijn beter in staat keuzes te maken op het gebied van personeelsbeleid, maar ook aan de financiële kant en op het gebied van strategie. Kortom; het geeft je veel inzicht en dat is voor veel bedrijven heel fijn. 

Communiceren met medewerkers

Een salarisadministratiekantoor communiceert natuurlijk met haar eigen medewerkers, maar ook met die van het kantoor dat hen inhuurt. ‘Waarom?’, vraag je je misschien af. Geen gekke vraag, maar er zit een logische verklaring achter. Het kantoor dat de salarisadministratie uit handen neemt, is eindverantwoordelijke voor de salarisadministratie. Dat klinkt niet gek, toch? Nee, maar dat betekent dus ook dat het kantoor voor de salarisadministratie communiceert met de medewerkers als er iets is omtrent de salarisadministratie. Wanneer het loon iets later dan gepland komt, wanneer er een loonstrook of jaaropgave verstrekt moet worden en ga zo maar door; een kantoor dat de salarisadministratie regelt, neemt ook dit uit handen. 

Salarisadministratie uitbesteden houd aan de wet- en regelgeving

Een kantoor dat je hebt ingeschakeld voor de salarisadministratie uitbesteden, zorgt er ook voor dat je alle wet- en regelgeving naleeft. Dit is van zeer groot belang, want als jij het niet doet, doet niemand het. Zij houden je als het ware binnen de legale kaders en zorgen dat jouw salarisadministratie aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *