5 tips voor als je gegraveerde pennen als marketingmiddel wilt inzetten

Wil je je merk of bedrijfsnaam promoten, maar twijfel je over de beste manier om dit te doen? Denk er dan eens over na om gegraveerde pennen met tekst voor zakelijke doeleinden in te zetten. Pennen zijn al jarenlang een populair promotieartikel en worden dagelijks door veel mensen gebruikt. Ze zijn een effectieve manier om je merk of bedrijf onder de aandacht te brengen en kunnen een groot publiek bereiken. In deze blogpost geven we je vijf handige tips voor als je gegraveerde pennen als marketingmiddel wilt inzetten.

Tip 1 Kies voor een opvallend ontwerp

Als je gegraveerde pennen als marketingmiddel wilt inzetten, is het belangrijk dat je voor een opvallend ontwerp kiest. Kies bijvoorbeeld voor pennen in een opvallende kleur of met een opvallend design. Door een opvallend ontwerp te kiezen, valt je pen meer op en wordt hij eerder gebruikt. Daarnaast is het belangrijk dat je logo of bedrijfsnaam goed leesbaar is op de pen. Zorg dus voor duidelijke en opvallende bedrukking.

Tip 2 Kies een kwalitatieve pen

Bij het kiezen van gegraveerde pennen is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de pen. Je wilt immers dat de pen lang meegaat en niet na een paar keer schrijven al kapot is. Kies daarom voor pennen van een goede kwaliteit, die lekker schrijven en lang meegaan. Als je voor goedkope, slechte kwaliteit pennetjes gaat, is de kans groot dat je hiermee juist een negatief beeld van je bedrijf achterlaat.

Tip 3 Geef de pennen op goede momenten weg

Om het meeste effect uit je gegraveerde pennen te halen, is het belangrijk om ze op goede momenten weg te geven. Bijvoorbeeld tijdens beurzen, evenementen of als relatiegeschenk. Maar zet ze ook gerust in de kantine van je bedrijf of aan klanten die bij je langskomen voor een afspraak. Zorg er in ieder geval voor dat de personen aan wie je de pennen geeft, potentiële klanten zijn en dat ze de pen ook daadwerkelijk zullen gaan gebruiken.

Tip 4 Personaliseer de pennen

Om de gegraveerde pennen nog persoonlijker te maken, kun je ervoor kiezen om ze te personaliseren. Bijvoorbeeld door de naam van de ontvanger op de pen te zetten. Dit maakt de pen nog persoonlijker en zorgt ervoor dat de ontvanger de pen nog meer gaat waarderen en gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om de pen te voorzien van een persoonlijke boodschap die past bij de gelegenheid.

Voor meer inspiratie over hoe je de pennen kunt personaliseren kun je eens kijken op de site van bedrukken.nl.

Tip 5 Combineer pennen met andere marketingmiddelen

Door gegraveerde pennen te combineren met andere marketingmiddelen, zoals flyers of visitekaartjes, kun je je marketingcampagne nog effectiever maken. Geef bijvoorbeeld een pen weg bij het uitdelen van flyers of visitekaartjes, om zo de boodschap extra kracht bij te zetten. Ook kun je de pennen in combinatie met andere promotieartikelen als onderdeel van een goodiebag weggeven bij een evenement.

Conclusie

Bedrukte pennen zijn een effectief marketingmiddel om je merk of bedrijfsnaam onder de aandacht te brengen en meer naamsbekendheid te genereren. Door te kiezen voor een opvallend ontwerp, goede kwaliteit pennen, het kiezen van goede momenten, personalisatie en het combineren met andere marketingmiddelen, kun je het maximale uit je gegraveerde pennen halen. Hopelijk hebben deze tips je geholpen bij het inzetten van gegraveerde pennen als marketingmiddel. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *