Wat handige tips voor als jij een ergonomische bureaustoel zoekt

We kennen het allemaal wel: die vervelende rugpijn na een lange dag werken. Een ergonomische bureaustoel kan hierbij helpen. Maar waar dien je nou op letten bij het aanschaffen van zo’n stoel? In deze blog geven we vijf tips voor het kiezen van een goede bureaustoel voor een gezonde werkhouding.

Tip 1 Verstelbaarheid

Een goede ergonomische bureaustoel is verstelbaar op veel punten. Zo moet de hoogte van de stoel verstelbaar zijn, zodat de bureauhoogte kan worden aangepast aan de lengte van de gebruiker. Daarnaast moet de rugleuning verstelbaar zijn, zodat deze naar voren en achteren kan worden gekanteld. Zo kan de gebruiker de houding wisselen en de druk op de rug en nek verminderen. Verstelbare armleuningen zijn ook belangrijk, zodat de armen en schouders ontspannen kunnen blijven tijdens het typen.

Tip 2 Zitreliëf

Een ergonomische bureaustoel moet beschikken over een zitreliëf dat zich kan aanpassen aan de vorm van het lichaam. Samen met de verstelbaarheid zorgt dit ervoor dat de druk gelijkmatig over de stoel verdeeld wordt en de bloedsomloop niet wordt belemmerd. Dit betekent minder pijn en minder vermoeidheid tijdens het werk.

Tip 3 Ademende bekleding

Een goede bureaustoel moet ook ademende bekleding hebben. Wanneer de bekleding ademend is, kan lucht circuleren tussen de rug van de gebruiker en de stoel. Hierdoor blijft de rug koel en droog, waardoor overmatig zweten en vochtigheid op de huid worden voorkomen.

Tip 4 Kwaliteit

Een stoel van hoge kwaliteit gaat lang mee. Het is belangrijk om een stevige en duurzame stoel aan te schaffen die geschikt is voor langdurig gebruik. Een goede bureaustoel dient te worden geleverd met een lange garantieperiode.

Tip 5 Probeer eens de stoel uit in de winkel

Tot slot is het erg belangrijk om de bureaustoel uit te proberen voordat je deze aanschaft. Dit kan je doen door een bezoek te brengen aan een winkel die bureaustoelen verkoopt. Neem een ​​stuk tekst mee om op te letten terwijl je op de stoel zit en probeer jezelf voor te stellen dat je aan het werk bent. Beeld in alle mogelijke werkhoudingen in, zodat je zeker weet dat de stoel bij je past.

Samenvatting 

Een goede ergonomische bureaustoel is belangrijk voor een gezonde werkhouding. Door te kiezen voor een verstelbare stoel met een aanpasbaar zitreliëf, ademende bekleding en van goede kwaliteit, kan je rugpijn voorkomen en voorkomen dat je snel vermoeid raakt tijdens het werk. Het is belangrijk om een ​​stoel uit te proberen voordat je de stoel aanschaft, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor jou. Volg deze vijf eenvoudige tips en je kan weer pijnvrij aan het werk.

Bron: https://www.spinalis-ergonomischestoelen.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *