De dag beginnen met een frisse mond? Zo doe je het!

Niets zo fijn natuurlijk als je een frisse adem hebt als je de dag begint. Dit is helaas alleen niet bij iedereen het geval en soms doet tandenpoetsen wonderen maar dat is niet altijd de oplossing om een vervelende smaak in je mond tegen te gaan. Soms heb je last van bepaalde mondproblemen die een minder frisse mond tot gevolg hebben dus is het zaak deze goed aan te pakken.  

Wat zijn amandelsteentjes?  

Als je last hebt van amandelsteentjes, dan betekent dit dat zich kleine, stinkende hoopjes op je amandelen bevinden. Deze worden gevormd door restjes die achterblijven nadat je iets gegeten of gedronken hebt en daardoor een prima plek vormen voor schadelijke bacteriën die zich daar graag vestigen. Hierdoor ontstaat tonsil stones die niet alleen vervelend zijn maar ook nog eens voor een minder frisse adem kunnen zorgen.  

Middelen om amandelsteentjes te verwijderen 

Om de anaerobe bacteriën het hoofd te bieden en de amandelsteentjes te verwijderen kun je diverse verzorgingsproducten gebruiken. Zo bestaat er een zogenaamd cupping glass waarmee je de steentjes wegzuigt maar eruit trekken met een speciale extractor behoort ook tot de mogelijkheden. Vind je dit niet zo fijn? Gebruik dan een speciale monddouche waarmee je gericht alle viezigheid op de amandelen kunt wegspoelen.  

Wat kun je doen tegen gevoelige tanden?  

Veel mensen hebben nog wel eens last van gevoelige tanden. Gevolg: pijn als je iets koud of warms drinkt of eet, klachten zoals bloedend tandvlees of last met het poetsen. Om deze klachten te voorkomen en ook amandelsteentjes geen kans te geven is het slim je tanden en de rest van je mond goed te reinigen zodat er zo min mogelijk viezigheid achterblijft. Hiervoor zijn verschillende producten te koop zoals een middel gevoelige tanden, waaronder speciale tandpasta.  

Kies voor natuurlijke mondverzorgingsproducten  

Daarna kies je voor een goed mondwater om mee te spoelen om klachten te voorkomen. Er zijn tal van soorten mondwater te koop, ook als je gevoelige tanden hebt. Spoel je regelmatig met dit mondwater, dan wordt de gevoeligheid minder en heb je meteen een frisse adem. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Voor zowel de tandpasta als het mondwater voor gevoelige tanden geldt dat je het beste kiest voor een product dat werkt op basis van natuurlijke ingrediënten. Kunstmatige of chemische toevoegingen worden veel gedaan maar hebben geen functioneel nut. Ook met enkel natuurlijke ingrediënten kun je je dag fris beginnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *