De voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto’s, we zien ze steeds vaker op de weg en zijn inmiddels ook niet meer weg te denken. Daarnaast zie je steeds van reclames voor elektrisch rijden en zien we steeds meer laadpalen staan. En dat is natuurlijk niet voor niets, het rijden in een elektrische auto brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Welke dit precies zijn? Dat leggen we uit in deze blog.  

Beter voor het milieu 

Allereerst is het natuurlijk een voordeel dat de elektrisch rijden beter is voor het milieu. Dat wordt ook veel gecommuniceerd, maar waarom is dit eigenlijk? Dit komt doordat een elektrische auto geen CO2 uitstoot tijdens het rijden. Dit is bij een benzineauto wel het geval. CO2 is slecht voor de natuur, want daardoor warmt de aarde op. Dit moeten we zoveel mogelijk voorkomen, want opwarming van de aarde zorgt voor andere problemen met de aarde. Ijskappen zullen smelten en daardoor zal de zeespiegel stijgen. Stijgt de zeespiegel? Dan ontstaan er overstromingen. Hier proberen we natuurlijk zoveel mogelijk aan te doen, maar het begint met de uitstoot van onder andere CO2. Door zoveel mogelijk in elektrische auto’s te rijden in plaats van benzineauto’s, maak je dit probleem al een stuk minder. 

Minder onderhoudskosten 

Met een elektrische auto heb je minder onderhoud en daardoor ook minder onderhoudskosten dan bij een benzineauto. Dit komt omdat een benzineauto een verbrandingsmotor heeft en deze motor heeft meer bewegende onderdelen. De bewegende onderdelen zorgen eerder voor slijtage. Bij een elektromotor, welke in een elektrische auto zit, is dit niet het geval. Door slijtage dien je dus eerder de onderdelen te moeten vervangen dan wanneer er geen slijtage plaatsvindt.  

Is elektrisch rijden nog nieuw voor jou? Maar ben je wel overtuigd van het feit dat een elektrische auto een verstandige keuze is? Dan is het verstandig om eerst even rond te kijken naar welke auto’s bij jou zou kunnen passen. We hebben twee voorbeelden van elektrische auto’s die zeker de moeite waard zijn om even te bekijken: de Peugeot E-expert en de Hyundai IONIQ5 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *