Welke raamdecoratie voor een kinderkamer?

Krijg jij binnenkort gezinsuitbreiding? Dan kan het enorm stressvol zijn om een kinderkamer te maken. Je moet immers aan zoveel dingen tegelijk denken. Welke kleuren krijgt de kamer? Welke meubels kiezen we? En gaan we voor een kledingkast? Zijn enkele vragen waar je vast mee te maken hebt gehad. Doordat een pasgeboren kindje een groot deel van zijn tijd slapend doorbrengt, is het belangrijk om goede raamdecoratie te kiezen. Natuurlijk moet de raamdecoratie kleurrijk zijn en passen bij de gekozen inrichting. Maar welke raamdecoratie is nu geschikt voor een kinderkamer? In deze blog vertellen wij je hier meer over. 

1. Rolgordijnen

Als ouder weet jij als geen ander dat kinderen van kleuren houden. Om dit terug te laten komen in de kinderkamer kan je kiezen voor vrolijke raamdecoratie. Hiervoor is een rolgordijn een uitstekende keuze. Bij rolgordijnen kan je er namelijk kiezen uit tientallen verschillende kleuren in diverse stoffen. Zo kan je kiezen voor een standaard stof, verduisterende stof of een transparante stof. Doordat rolgordijnen in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, is er altijd wel een exemplaar dat in de kinderkamer past.  

 2. Gordijnen 

Al jarenlang zijn gordijnen een populaire raamdecoratie voor in woningen. Dit komt doordat gordijnen geheel naar eigen smaak gemaakt kunnen worden. Hierdoor heb je eigenlijk nooit een raamdecoratie die bij anderen in huis hangt. Wanneer je ervoor kiest om gordijnen op maat te laten maken, dan heb je niet alleen de keuze uit verschillende stoffen, patronen en kleuren. Geen enkel raam in een woning is hetzelfde, waardoor je hierbij gemakkelijk de gewenste afmetingen door kunt geven. Vervolgens zal een professionele naaister de gordijnen voor je maken. Zo weet jij altijd zeker dat de raamdecoratie past in de kinderkamer. 

 3. Plisségordijnen 

Een andere raamdecoratie die perfect zijn voor op een kinderkamer zijn de plissé gordijnen. Deze raamdecoratie is namelijk gemakkelijk te combineren met verschillende ramen. Heeft de kinderkamer vooral kleine ramen? Dat is geen enkel probleem, want plissé gordijnen zijn er in diverse afmetingen. Daarnaast is deze raamdecoratie verkrijgbaar in tientallen kleuren en kan het op iedere gewenste hoogte geplaatst worden. Hang je de plissé gordijnen bijvoorbeeld op ooghoogte, dan combineer je de lichtinval van boven met privacy vanaf buiten. Wil je de kinderkamer extra verduisteren voor een goede nachtrust? Dan kan je ervoor kiezen om dubbele plissé gordijnen te nemen.  

 

4. Houten jaloezieën  

Vandaag de dag is het ontzettend populair om houten jaloezieën te gebruiken voor de kinderkamer. Hiermee zorg je er namelijk voor dat er overdag voldoende privacy is. Combineer deze raamdecoratie eens met overgordijnen voor een gezellig en knusse sfeer in de kinderkamer. De mogelijkheden met houten jaloezieën zijn nog erg beperkt, waardoor het helaas niet bij iedere inrichting past. Wil je toch iets soortgelijks dat wel gemakkelijk te combineren is? Dan adviseren wij om vouwgordijnen te nemen. Hiermee creëer je hetzelfde effect alleen heb je dan de keuze uit tientallen verschillende kleuren.  

 

Nu je weet welke raamdecoraties allemaal geschikt zijn voor een kinderkamer is het hopelijk een stuk gemakkelijk om dat ene perfecte exemplaar te vinden. Voor welke raamdecoratie ga jij kiezen? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *